Monday, 12. June 2017, Budapest, King Khan & The Shrines (CA/DE), The Beans

from 12. June 2017 - 20:00 till 23:00
Budapest
HungaryBudapest1114 Budapest - XI. kerület, Petőfi híd1117
Show map
104 people attending
Event description
Ha Roky Ericksont a Sun Ra Arkestra kísérné, vagy ha James Brown helyettesítené Lou Reedet a The Velvet Underground élén, a végeredmény akár a King Kahn & The Shrines is lehetne. A cirkuszi garázspunkot soullal és r&b-vel vegyítő kilencfős bazári garázsprodukció minden fellépése egyszerre izzasztó klubkoncert, voodoo szertartás és valóságos házibuli. Erről a hazai közönség három éve a Kuplungban már meggyőződhetett, idén júniusban pedig az A38 Hajóra tér vissza a garázsrock-sámán és zenekara, hogy bebizonyítsák: nem csak a The Sonicsnak áll jól a fúvósokkal megtámogatott gitárzene.Az ezredfordulón alapított King Kahn & The Shrines valószínűleg a legszórakoztatóbb színpadi produkció az Ike & Tina óta. De hát mit várhatunk egy olyan zenekartól, amiben együtt játszik Ron Streeter (aki még Curtis Mayfielddel és Stevie Wonderrel is koncertezett), a német John Coltrane, Torben Wesche, a híres francia rockabilly baritonszaxofonos Frederic Brissbaud és a trombitás Simon Wojan, a ritmusszekció pedig a Freak Brothers legelvetemültebb pillanatait idézi? A pszichedelikus soul big band ceremóniamestere pedig maga King Kahn, akinek James Brownból, Sun Rából és Pókemberből gyúrt elképesztő színpadi jelenléte önmagában elviszi a show-t. Nem csoda, hogy hamar felfedezték magának a Black Lips tagjai és Mark Sultan is – a The Almighty Defenders és a The King Kahn & BBQ Show lemezei pedig önmagukért beszélnek.

A több mint tíz éve színpadtól színpadig vándorló cirkuszi horda persze nem talált fel semmi újat, szimplán fogta a The Rolling Stones és a The 13th Floor Elevators jelentette alapokat, megfejelte őket fúvósokkal és némi kuplés hangulattal, valamint a hatvanas éveket idéző doo-wooppal. Viszont teszik ezt annyi energiával és életörömmel, hogy egyszerűen nem lehet nem szeretni pocakos-turbános családapát és zenészeit. Így nem kérdés, hogy június 12. valóságos örömünnep lesz azoknak, akik valamiért lemaradtak a három évvel ezelőtti kuplungos koncertről és azoknak, akik izzadtan és széles vigyorral tombolták végig az azóta legendássá vált fülledt klubbulit.

A grunge, garázs és beat elemekkel működő The Beans 2015 őszén mutatkozott be a G3 klubban megrendezett Kikeltetőben, majd ezzel a lendülettel össze is törte egyetlen gitárját. Később egy kölcsön gitárral Vida Áron felvette az első albumukat, a tizenkét számos igen pörgős Glitch-et, valamint még két albumnyi anyagot demózott fel. Azóta van újra saját gitár, még több elismerés (a nyár albuma, az év debütálása), felkérések, A38 tetőterasz a Rakéta Fesztiválon, Index, phenom'enon, Keret - az év lemeze válogatás, és megfordultak már a legtöbb fővárosi klubban is, majd a 2017-es évet megnyitandó a Made In Pécs fesztivál gálaestjén újabb gitártörésre került sor. Azóta az egész magyar zeneipari szcéna fogadásokat köt, mikor lesz a következő gitártörés.

Jegyár: 2500 Ft, elővételben: 2000 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón.

Saturday, 08. April 2017, Predeal, Campionatul National al Ciobanestilor Romanesti -

from 08. April 2017 - 9:00 till 18:00
7 people attending
Event description
Buletin de inscriere
Tánc-Poézis, jótékonysági irodalmi táncest

Tánc-Poézis, jótékonysági irodalmi táncest

Saturday 02. December 2017
8 shares
The Horrors - Dürer Kert

The Horrors - Dürer Kert

Thursday 30. November 2017
94 shares
Rúzsa Magdi koncert 2018 - Budapest Aréna
Saturday 24. February 2018
45 shares
Ákos 50 - Budapest - Erkel Színház
Friday 25. May 2018
66 shares
Gerhart Hauptmann: Patkányok
Monday 27. November 2017
29 shares
Frankl ***** és a Kelemen Kvartett
Wednesday 13. December 2017
3 shares
Find more interesting events
Get recommendations for events based on your Facebook taste. Only click, that's it!Show me events suited for meNot now