Monday, 12. June 2017, Budapest, King Khan & The Shrines (CA/DE), The Beans

from 12. June 2017 - 20:00 till 23:00
Budapest
HungaryBudapestPetőfi híd, budai hídfő / Petőfi bridge, Buda side1117
Show map
88 people attending
Event description
Ha Roky Ericksont a Sun Ra Arkestra kísérné, vagy ha James Brown helyettesítené Lou Reedet a The Velvet Underground élén, a végeredmény akár a King Kahn & The Shrines is lehetne. A cirkuszi garázspunkot soullal és r&b-vel vegyítő kilencfős bazári garázsprodukció minden fellépése egyszerre izzasztó klubkoncert, voodoo szertartás és valóságos házibuli. Erről a hazai közönség három éve a Kuplungban már meggyőződhetett, idén júniusban pedig az A38 Hajóra tér vissza a garázsrock-sámán és zenekara, hogy bebizonyítsák: nem csak a The Sonicsnak áll jól a fúvósokkal megtámogatott gitárzene.

https://www.a38.hu/hu/program/king-khan-and-the-shrins-ca-de

Az ezredfordulón alapított King Kahn & The Shrines valószínűleg a legszórakoztatóbb színpadi produkció az Ike & Tina óta. De hát mit várhatunk egy olyan zenekartól, amiben együtt játszik Ron Streeter (aki még Curtis Mayfielddel és Stevie Wonderrel is koncertezett), a német John Coltrane, Torben Wesche, a híres francia rockabilly baritonszaxofonos Frederic Brissbaud és a trombitás Simon Wojan, a ritmusszekció pedig a Freak Brothers legelvetemültebb pillanatait idézi? A pszichedelikus soul big band ceremóniamestere pedig maga King Kahn, akinek James Brownból, Sun Rából és Pókemberből gyúrt elképesztő színpadi jelenléte önmagában elviszi a show-t. Nem csoda, hogy hamar felfedezték magának a Black Lips tagjai és Mark Sultan is – a The Almighty Defenders és a The King Kahn & BBQ Show lemezei pedig önmagukért beszélnek.

A több mint tíz éve színpadtól színpadig vándorló cirkuszi horda persze nem talált fel semmi újat, szimplán fogta a The Rolling Stones és a The 13th Floor Elevators jelentette alapokat, megfejelte őket fúvósokkal és némi kuplés hangulattal, valamint a hatvanas éveket idéző doo-wooppal. Viszont teszik ezt annyi energiával és életörömmel, hogy egyszerűen nem lehet nem szeretni pocakos-turbános családapát és zenészeit. Így nem kérdés, hogy június 12. valóságos örömünnep lesz azoknak, akik valamiért lemaradtak a három évvel ezelőtti kuplungos koncertről és azoknak, akik izzadtan és széles vigyorral tombolták végig az azóta legendássá vált fülledt klubbulit.

A grunge, garázs és beat elemekkel működő The Beans 2015 őszén mutatkozott be a G3 klubban megrendezett Kikeltetőben, majd ezzel a lendülettel össze is törte egyetlen gitárját. Később egy kölcsön gitárral Vida Áron felvette az első albumukat, a tizenkét számos igen pörgős Glitch-et, valamint még két albumnyi anyagot demózott fel. Azóta van újra saját gitár, még több elismerés (a nyár albuma, az év debütálása), felkérések, A38 tetőterasz a Rakéta Fesztiválon, Index, phenom'enon, Keret - az év lemeze válogatás, és megfordultak már a legtöbb fővárosi klubban is, majd a 2017-es évet megnyitandó a Made In Pécs fesztivál gálaestjén újabb gitártörésre került sor. Azóta az egész magyar zeneipari szcéna fogadásokat köt, mikor lesz a következő gitártörés.

Jegyár: 2500 Ft, elővételben: 2000 Ft. Jegyek elővételben vásárolhatók az A38 Hajó honlapján, illetve személyesen az A38 Hajón.

Saturday, 08. April 2017, Predeal, Campionatul National al Ciobanestilor Romanesti -

from 08. April 2017 - 9:00 till 18:00
7 people attending
Mariza

Mariza

Sunday 26. March 2017
54 shares
HUNfoglalás Kaposmérő Kassai - Birtok

HUNfoglalás Kaposmérő Kassai - Birtok

Saturday 13. May 2017
38 shares
Aquincumi Költőverseny
Saturday 08. April 2017
3 shares
Drift Allstars Hungary 2017
Saturday 02. September 2017
19 shares
11. BME Egyetemi Napok
Tuesday 12. September 2017
271 shares
I. Sárkányölők Éjszakája
Saturday 22. April 2017
11 shares
Find more interesting events
Get recommendations for events based on your Facebook taste. Only click, that's it!Show me events suited for meNot now