Sunday, 16. July 2017, Mårslet, Dans! 2017 - Krop

from 16. July 2017 - 15:00
till 22. July 2017 - 14:00
Mårslet
DenmarkMårsletTestrupvej 1108320
Show map
32 people attending
Event description
Tag din krop under armen og kom på sommerkurset DANS! på Testrup Højskole, hvor vi i år stiller skarpt på kroppen som et mangfoldigt instrument. Undersøg kroppens mange udtryksmuligheder gennem workshops i: House, krop og stemme, contemporary dance, hip hop, argentinsk tango, krop og billede, kontaktimprovisation, gaga, tai chi, vinyasa yoga og living yolates. Oplev også foredrag om massage, capoeira og afrikansk danseworkshop, forestilling og danseaften med argentinsk tango til livemusik. Tur til havet, fællessang og et stort pumpende dansegulv. Ryst pelsen, slå armene ud og giv din krop en kæmpe krammer på sommerkurset DANS!.

Vær opmærksom på ved tilmeldingen at vælge både en 1. og 2. prioritet i tilfælde af et overfyldt hold. Det gælder både formiddag og eftermiddag. Hvis du ønsker at danse argentinsk tango, kan du kun være sikker på at danse kvinderollen, hvis du kommer med en dansepartner. Holdene bliver fyldt op efter først til mølle princippet, så vær hurtig på tasterne.


KURSUSLEDERE
Johanna Malene Geiger & Gitte Krogsbæk Schriver, højskolelærere på Testrup Højskole


FORMIDDAGSWORKSHOPS:

ARGENTINSK TANGO
Forbindelse, omfavnelse og teknik

Vi arbejder med en af tangoens grundsten: omfavnelsen. Hvordan skaber vi en kontakt og forbindelse til vores partner, som forbliver fleksibel og funktionel, selv når vi begynder at bevæge os sammen? Og hvordan kan vi opbygge en teknik, der skaber grobund for en fri og naturlig dans inden for omfavnelsens ramme?

Show me more
#/ Eva Lehrmann & Daniel Andreas Carlsson

GAGA
Gaga er et bevægelsessprog udviklet af Ohad Naharin, kunstnerisk leder for Batsheva Dance Company. Med gaga øger vi bevidstheden om os selv gennem fysikken. Vi lærer vores krop at kende og øger smidighed, udholdenhed, motoriske kunnen og styrke. I gaga opdager vi vores bevægelsespassion og lærer at sætte pris på den investering, vi lægger i bevægelsen. Vi finder vores indre dyr og opdager styrken af vores fantasi. Vi lærer at anstrenge os og finde nydelsen i det. En gagaklasse kører kontinuerligt fra start til ****. Der gives løbende informationer og vejledning, og hver ny information bygger på de foregående.
#/ Siri Wolthoorn

HOUSE
House er opstået i disco tidens 70’ere i Chicago og har siden taget fart i New York City. I house finder man mange elementer fra forskellige stilarter som afrikansk, brasiliansk, salsa, tap og jazz. House er en underart af ”street dance”, hvor det hurtige ”footwork” og den bouncende overkrop til musikkens off-beat er kendetegnene. Vi bruger ugen på at dykke med i house dansens vidunderlige univers og leger med grundlæggende teknikker.
#/ Lisbet Nør

KROP OG BILLEDE
Inden for fotografiet er der tradition for portrættering af mennesket og dermed et fokus på den krop, som befinder sig foran kameraet. På denne workshop vender vi opmærksomheden mod den fotograferende krop og ser kameraet som en forlængelse af kroppen. Vi laver vores egne hulkameraer, eksperimenterer med kameraløse teknikker i mørkekammeret og lader det lysfølsomme materiale registrere kroppens bevægelser og spor. Ved at se med både åbne og lukkede øjne vil vi skærpe vores fornemmelse for lys og æstetik. Løbende samtaler vi og inspireres af hinanden samt af andre fotografers arbejde. Alle uanset erfaring er velkomne.
#/ Signe Cygan

LIVING YOLATES
Living yolates er en holistisk træningsform udviklet af Mikkala Kissi. Living yolates kombinerer elementer fra yoga, dans og pilates og giver en rolig, styrkende, gennemvarmende og glædesfyldt træning. Yoga tilfører en bevidsthed om åndedrættet, yogastillinger, meditation og afspænding. De dansende bevægelser sætter krop og sind fri og giver en boblende glæde, nydelse og tillid til kroppen. Pilates styrker kroppen dybt indefra, og når vi får kontakt til kroppens kerne giver det en følelse af at blive centreret og være hjemme i sin krop. Med Living yolates skaber vi et kærligt miljø i vores krop og giver plads til at mærke og søsætte vores største drømme.
#/ Johanna Malene Geiger

KARATE
Karate er våbenløs kampkunst. Navnet er sammensat af kara det kinesiske tegn for tom og te, tegnet for hånd – den tomme hånd. Timerne består af fysisk grundtræning, koordinationsøvelser, meditation, grundlæggende stillinger, slag, spark og blokader. Vi øver kamp, i form af partnerøvelser, der udfordrer koordination, hurtighed, smidighed. Der er masser af leg og tummel i karate. Der kræves ingen særlige forudsætninger.
#/ Hanne Matthiesen

EFTERMIDDAGSWORKSHOPS
ARGENTINSK TANGO
Kreativitet, musikalitet og repertorie

Med udgangspunkt i tangoens grundlæggende strukturer vil vi arbejde på at udvide vores muligheder og udtryk. Ved hjælp af vores kreativitet, og de uendelige muligheder som musikken tilbyder, vil vi åbne op for improvisationens verden.
#/ Eva Lehrmann & Daniel Andreas Carlsson

CONTEMPORARY DANCE
I Contemporary dance tager vi fat i nogle principper, som blev introduceret i gagaklassen. Vi udforsker materiale, som vi selv skaber og leger med de forskellige tilgange til koreografi, som gaga kan give os. Vi lærer at finde nydelse i bevægelsen, vi arbejder med at udføre bevægelsen med forskellig intensitet og søger at finde vores egen passion i det satte materiale.
#/ Siri Wolthoorn

HIP HOP
Vi starter ugen med en introduktion til street dance med uddybelse af ”old school” og ”new school” begreberne. I løbet af ugen vil vi gå i dybden med teknikken bag footwork og andre ”old school” elementer som f.eks. breaking, electric boogie og popping. Vi fokususerer på hip hop ”groovet” og energien i street dance. De grundtrin og teknikker vi arbejder med, sætter vi løbende sammen til en fed koreografi.
#/ Lisbet Nør

KONTAKTIMPROVISATION
Kontaktimprovisation er en bevægelsesleg med kroppens bestanddele. Vi arbejder med kroppens vægt, balance og momentum og danser i par eller en gruppe drevet af improvisation. Vi øver forskellige grundlæggende teknikker i at give og tage vægt, i at lytte til vores krops impulser, vores partneres og gruppens. Dansen lever af, at man er til stede i øjeblikket med en åben bevidsthed. Derfor træner vi vores intuition og kreativitet ved at sætte os i en uforudsigelig tilstand.
#/ Signe Errboe Bach

KROP OG STEMME
På denne workshop arbejder vi med stemmen på forskellige måder. Når man bruger sin stemme, bruger man samtidig sin krop og sit sind. Det handler ikke om skønsang og gælder ikke om at synge mesterligt, men om at få en større stemmebevidsthed og mærke, hvordan stemmen og kroppen kan påvirke hinanden. Vi skal synge noget, vi allerede kender i forvejen, og noget vi ikke kender. Vi skal arbejde med smukke klange og underlige lyde. Gennem forskellige øvelser skal vi lære at lytte til os selv og lytte til hinanden. Der er plads til alle og ingen krav om, at man har sunget før. Det bliver stemningsfuldt, sjovt, udfordrende og meditativt.
#/ Anna Maria Dyrvig

KROP OG KUNST
I værkstedet for billedkunst stiller vi skarpt på kroppen. Hvordan føles den? Hvad kan den bruges til? Og hvad kan den udtrykke? Vi lader os inspirere af kunsthistorien og samtidens eksempler, fra stenaldermenneskenes gamle frugtbarhedsfigurer til moderne performancekunstneres eksperimenter. Men først og fremmest vil vi arbejde med at undersøge vores egne kroppe - i streg, farve samt forskellige former for aftryk og afstøbning.
#/ Hanne Matthiesen


MORGENHOLD
Alle kursister er ugen igennem velkomne på disse to morgenhold.

TAI-CHI
Toaisme er den grundlæggende tanke inden for tai chi og er en vej til forståelse af tai chi. Det er oprindeligt både en religion og filosofi fra Kina. I den tidlige morgenklasse prøver vi at søge efter din friske CHI ude i den dejlige natur. Så lad os rejse ind i en ny verden i vores krop.
#/ Yuki Yamamoto

VINYASA YOGA
Vinyasa betyder flow eller bevægelse, og vi skal i yogaklasserne således beskæftige os med meditation i bevægelse. De enkelte yogastillinger bliver bundet sammen til sekvenser, som bliver en rejse ned i kroppen. Åndedrættet danner udgangspunkt for rejsen. Undervejs udfordrer vi balance, nærvær, smidighed og styrke. Vi får både sved på panden og ro i tæerne. På morgenens åbne yogaklasse arbejder vi med at stilne sindet og bevæge kroppen, og herigennem gøre alle danseklar!
#/ Simon Hünermund

BESKRIVELSE AF WORKSHOPLÆRERNE:

Anna Maria Dyrvig
Anna er bosat i Aalborg og har en bachelor fra Musikvidenskab. Til sommer er hun kandidat i Rytmisk Vokalmusik fra Det Jyske Musikkonservatorium. Hun er sanger, sangskriver og korleder og har arbejdet meget med improvisation og udtryk. Udover at være korleder for det århusianske kor Fryd, blogger Anna for Sangens Hus og har gennem tiden lavet en lang række stemme- og korworkshops bl.a. på højskoler, efterskoler og hos virksomheder. Anna har desuden været gymnasielærer i Århus og i sin tid gået på Testrup Højskole.

Siri Wolthoorn
Siri er født i 1985 i Danmark. Hun er uddannet fra Hogeschool voor de Kunsten i Amsterdam. Efter endt uddannelse dansede hun tre år med Batsheva Dance Company. I 2010 flyttede hun til København, og her har hun arbejdet med Dansk Danseteater, Mute Dance Company, Yossi and Oded Dance Theatre og Recoil Performance Group. Siri underviser derudover i Pilates og Gaga på alle niveauer. I 2015 startede hun på uddannelsen Teknisk Biomedicin på DTU.

Eva Lehrmann
Eva er fynbo men hendes tangoerfaring kommer fra Berlin og Buenos Aires. Siden 2010 har hun boet i Buenos Aires, hvor hun bla. har arbejdet på tangoskolen El Esquinazo. Hun har undervist i Bolivia, Sverige, England og lande i Asien, men arbejder nu hovedsageligt i Danmark. Udgangspunktet i undervisningen er at finde et sted i dansen, hvor hver enkelt kan føle sig godt tilpas i tangoens tætte omfavnelse, hvorfra man kan hengive sig til musikken, improvisationen og nærværet.

Daniel Andreas Carlsson
Daniel har dansat tango väldigt aktivt de senaste 21 åren och kom redan som barn i kontakt med tangon då han är halvargentinare och många i familjen spelat och sjunger tango. För 15 år sedan startade han Tangokompaniet som idag är Sveriges största tangoskola. Han har undervisat i 25 länder och är väldigt uppskattad både som pedagog och som dansare.

Lisbet Nør
Lisbet har dedikeret sit liv til dansen både som danser og koreograf inden for moderne dans og street dance. Hun har ledet flere store danseprojekter samt udviklet dansekoncepter og forløb i bl.a. skoleregi, psykiatrien og inden for community dance. Hun har i sin dansekarriere altid holdt meget af at undervise og har 15 års undervisningserfaring. I hendes undervisningen er danseglæde altid i fokus.

Signe Cygan
Signe er billedkunststuderende på Det Jyske Kunstakademi og arbejder primært med fotografi og tekst. I sin praksis er hun bl.a. optaget af fotografisk bevægelse og af det latente og usynlige billede. Signe har i mange år praktiseret yoga, og det inspirerer hende hver dag til nærvær og opmærksomhed på kroppens sansninger. Denne opmærksomhed ønsker hun at bringe videre til de kunstneriske processer. Signe har i forskellige sammenhænge undervist i fotografi på Testrup Højskole samt arbejdet som undervisningsassistent på Kunsthøjskolen i Holbæk.

Signe Errboe Bach
Signe er en dansk/boliviansk bevægelseselsker. Siden 2003 har Signe praktiseret par-akrobatik på Afuk i København, kontaktimprovisation på Bewegungs Art, Freiburg i Tyskland og danseformidling på Den Danske Scenekunst Skole i København. I forbindelse med sine studier har Signe undervist i kreativ dans, improvisation og kontaktimprovisation for børn, unge og voksne i Danmark, Tyskland, Mali, Brasilien og Bolivia. Signe har også praktiseret og undervist yoga i over ti år.

Johanna Malene Geiger
Danser, performer og underviser på Testrup Højskole i fagene dans, performance og living yolates. Uddannet danser fra Tanzfabrik Berlin, BA i Æstetik og Kultur fra AU, Cand.mag. fra Teatervidenskab og performancestudier, KU. Certificeret Living Yolates underviser. Johanna undersøger vedvarende og nysgerrigt kroppens, bevægelsens og dansens mange udtryksmuligheder i forskellige sammenhænge.

Yuki Yamamoto
Yuki kommer fra Japan, men har boet i Danmark i flere år, hvor han laver research til at starte en højskole i Japan, hvor dans skal være et af højskolens ***. Yuki har undervist i tai chi på Højskolen på Kalø, Testrup Højskole, Viborg Højskole og Hearts and Minds, arrangeret af Aarhus Folkeuniversitet. Yuki er ansat på Nordfyns Højskole, hvor han bl.a. underviser i tai chi og breakdance.

Simon Hünermund
Siden yogaen i 2005 fandt Simon, har han ikke kunne slippe den. Yogaen udgør således en hjørnesten i hans tilværelse og har af to omgange sendt ham til Indien. Til daglig læser Simon psykologi på KU og bruger i vid udstrækning sin viden herfra i sine yogaklasser. Det er Simons overbevisning, at yogaen skal være både intens og afslappende, legende og udfordrende - og frem for alt berigende.

Hanne Matthiesen
Selvstændig billedkunstner og formidler. Hun har dyrket japansk kampkunst gennem mange år (Shotokan karate) og er gradueret 2. dan (sort bælte). Som kunstner er Hanne uddannet på afdelingerne for Keramik- og Blandform/mixed media på Århus Kunstakademi. Hun har eget atelier i Århus og arbejder her dels med sin egen kunst og dels som kurator på forskellige kunstprojekter. På Testrup Højskole underviser hun i keramik og billedkunst.

PRAKTISKE OPLYSNINGER:

#/ INDKVARTERING
Værelserne er placeret parvist omkring en entré og et badeværelse.� Priserne er totalpriser og indbefatter undervisning, fuldt ophold inkl. sengelinned og håndklæder, bus mellem Århus Hovedbanegård og Testrup Højskole på ankomst- og afrejsedage, gruppebillede af kursisterne, undervisningsmaterialer, evt. udflugt, samt madpakke til hjemrejsen.

#/ PRISER
Dobbeltværelse: kr. 3.600
Børn (16-17½ år): kr. 3.600.

Enkeltværelse: kr. 5.000.

#/ DAGKURSIST
Har du overnatningsmuligheder uden for skolen, kan du blive dagkursist. Som dagkursist er du naturligvis velkommen til at deltage i alle måltider, aftenarrangementer mv. på skolen.�
Uden overnatning: kr. 2.800
Børn (16-17½ år): kr. 2.800.

#/ SÆRPRIS FOR STUDERENDE PÅ SOVESAL
Et begrænset antal studerende under 30 år kan indkvarteres på sovesal. Kopi af studiebevis medsendes ved tilmelding til testrup@testrup.dk.
Sovesal: kr. 2.000.

TILMELDING
Tilmeld dig via nedenstående link. (Husk venligst at angive cpr-nr. for alle over 17 ½ år – denne oplysning kræves af Kulturministeriet).

AFMELDING
Depositum tilfalder skolen ved afmelding. Ved afmelding senere end én måned før kursets begyndelse tilfalder det samlede beløb skolen.

AFBESTILLINGSFORSIKRING
Der kan tegnes afbestillingsforsikring hos Europæiske Rejseforsikring (5 % af kursets pris). Afkryds feltet på tilmeldingsblanketten og modtag tilbud fra Europæiske Rejseforsikring.

Thursday, 20. July 2017, Vilnius, Nėrius Pečiūra ir Fantomai | Ghost-Punk festivalis VOL. 2

from 20. July 2017 - 20:00 till 23:00
Vilnius
LithuaniaVilniusPamėnkalnio g. 1301114
Show map
7 people attending
Event description
2017 metų liepos 20 dieną Vilniuje klubo "Metro" lauko scenoje įvyks antrasis ghost-punk muzikos festivalis. Ta proga su specialia programa koncertuos Nėrius Pečiūra ir "Fantomai".
Koncertas prasidės 20:00 ir pirma jo dalis vyks gryname ore, "Metro" lauko scenoje.
Nėrius Pečiūra ir "Fantomai" pristatys elektroakustines dvylikos savo dainų versijas.
O nuo 21:30 koncertas su būgnais ir fūzais bus trankiai tęsiamas klubo viduje ir tęsis iki 23:00.
Vakaro programoje pasirodys ir ypatingi svečiai, bet kas jie tokie - atskleisime vėliau.
Durys atidaromos 18:00
Koncerto pradžia lauko scenoje 20:00
II koncerto dalis vidaus scenoje 21:30
Kultūrinis mokestis - 4 €
Sua namorada sabe que você é solteiro?
Friday 31. May 2024
2511 shares
Dave's Bachelor Party
Thursday 03. February 2050
7164 shares
WwwSex
Thursday 18. July 2019
21 shares
NakedGirls
Wednesday 17. July 2019
31 shares
ShemaleSex
Tuesday 16. July 2019
19 shares
Find more interesting events
Get recommendations for events based on your Facebook taste. Only click, that's it!Show me events suited for meNot now