Friday, 16. February 2018, Amsterdam, Gallowstreet presenteert HONK! * Uitverkocht *

from 16. February 2018 - 19:00 till 23:00
Amsterdam
NetherlandsAmsterdamWeteringschans 6-81017SG
Show map
483 people attending
Event description
De Amsterdamse band Gallowstreet brengt voor HONK! een onmogelijke hoeveelheid blazers en percussionisten samen in Paradiso. Na inmiddels 5 jaar succesvol allerlei festivals plat te blazen in binnen- en buitenland is het tijd voor het veelkoppige gezelschap om hun voorkeur voor brassmuziek samen te brengen in een eclectische programmering, waarin de liefde voor het blaas- en trommelinstrument centraal staat.

HONK!: een Amsterdamse Blazersmanifestatie is de Nederlandse variant op de blazersfestivals die al op verschillende plekken in de wereld plaatsvinden, met als geboortegrond Boston. Blazers en trommelaars van diverse activistische straatbands komen samen om brassmuziek te vieren. In de variant van Gallowstreet ligt de nadruk op de innovatie binnen het genre, wie zijn de vernieuwers die de line-ups van gloeiend koper een nieuw elan geven? Als gastheren zullen ze in Paradiso verschillende acts uit binnen- en buitenland een plek geven en het Amsterdamse poppodium voor een nacht te vullen met klanken van koper, riet, snaar en vel.

Brassroots
Een van de meest gevierde brassbands uit het Verenigd Koninkrijk met een reputatie van Glastonbury tot Nieuw Zeeland hertaalde met hun cover van Inner City's "Good Life" de sound van dance naar brassmuziek. Brassroots staat aan de basis van de nu bloeiende brassband scene in Londen met hun eigen serie van Brass Band Bashes. Bombastisch en bol van de energie, Brassroots brengt het vuur!

Batunga & The Subprimes
De meest dansbare Afrofunk fanfare van Frankrijk komt na tours in Oekraïne, België en Duitsland voor het eerst naar Nederland. Verwacht een aanstekelijke mix van afrobeat, funk klassiekers en de swing van New Orleans. De band is een vaste waarde binnen de brass-scene in Parijs, die hun sporen hebben verdiend door elke keer onverminderd hard de voeten van de vloer te blazen.

DalDuro Entertainment
Een van de beste brassbands in de Antilliaanse traditie komt uit Rotterdam en zal in de bovenzaal Honk! aftrappen. Verwacht veel trommels en tropische temperaturen.

Valvetronic Brass Band
De jongste brassband van Amsterdam staat in de startblokken en maakt haar debuut tijdens Honk!

Show me more

Vrijdag 16 februari 2018
Aanvang 20.00 uur
Zaal open 19.00 uur
Entree 15,- excl. lidmaatschap (3,50 p.m. / 25,- p.j.)
Meer informatie:
Tickets:
Voorverkoop vanaf 17 juni om 10.00 uur

Tijden onder voorbehoud.

Dit concert is gratis toegankelijk met de Ticket to the Tropics-pas 2018. Pashouders moeten een vrijkaart bestellen via een speciale ticketlink die ze per e-mail ontvangen. Voor sommige concerten zijn een beperkt aantal vrijkaarten beschikbaar.
Meer over de Ticket to the Tropics-pas:

artwork: Floor van het Nederend
Amsterdam Reunion of Fast Batch 2009

Amsterdam Reunion of Fast Batch 2009

Friday 25. May 2018
19 shares
NK Varken Rijden
Tuesday 27. March 2029
7 shares
Pompoenen oogst weekend
Wednesday 21. September 2022
8 shares
One Day To Design The Future... of Healthcare
Wednesday 01. January 2025
5 shares
One Day To Design The Future... Financial Services
Wednesday 01. January 2025
6 shares
WwwSex
Thursday 18. July 2019
21 shares
NakedGirls
Wednesday 17. July 2019
31 shares
Find more interesting events
Get recommendations for events based on your Facebook taste. Only click, that's it!Show me events suited for meNot now